Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri, nouă percheziţii în Prahova şi Bucureşti, la persoane suspectate de evaziune fiscală. Persoanele bănuite ar fi nregistrat în contabilitate facturi fictive de peste 1,6 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această dimineaţă, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, pun în executare 9 mandate de percheziţie domiciliară la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane fizice, pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti,  într-o cauză penală în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală”, a transmis, miercuri, IPJ Prahova.

Sursa citată a precizat că, în perioada martie 2021-septembrie 2021, reprezentantul legal al unei societăţi comerciale cu sediul declarat în comuna Dumbrava, judeţul Prahova,  ar fi înregistrat în evidenţa contabilă facturi fiscale ce atestă cheltuieli fictive în valoare totală de 1.641.000 de lei (1.379.000 de lei baza impozabilă), cu scopul de a se sustrage de la plata obligaţiilor datorate.

”Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 262.010 lei, reprezentând TVA de plată”, a mai transmis sursa citată.

Totodată, vor fi puse în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele vizate urmând a fi audiate.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.