Poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Vaslui şi Iaşi, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Biroul Teritorial Vaslui, au făcut, marţi, 16 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite că fac parte dintr-un grup infracţional organizat, care ar fi acţionat pe teritoriul Franţei. Suspecţii ar fi cauzat un prejudiciu de 1,7 milioane de euro bugetului statului francez, prin constituirea unor dosare pe baza unor acte medicale false.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, 16 percheziţii au avut loc, marţi dimineaţă, în localităţile Bârlad, Murgeni şi Zorleni, în urma colaborării cu autorităţile judiciare din Franţa, în contextul cercetărilor efectuate pe teritoriul acestui stat.

Au fost vizate mai multe persoane, bănuite de înşelăciune în grup infracţional organizat, fals şi uz de fals, tăinuire în grup infracţional organizat a bunurilor provenite din înşelăciune şi spălare de fonduri în grup infracţional organizat.

Din cercetările efectuate a reieşit că infracţiunile ar fi fost săvârşite în anul 2016, în Franţa, prin crearea unui mecanism infracţional, cu scopul fraudării bugetului de stat, prin constituirea unor dosare pe baza unor acte medicale false.

Cu ajutorul acestora,  ar fi fost încasate drepturi necuvenite de la Casa de Alocaţii Familiale şi de la Casa de Asigurări Sociale din statul menţionat.

Prejudiciul cauzat bugetului statului francez a fost estimat la 1.700.000 de euro.

Patru persoane din oraşul Murgeni (două femei şi doi bărbaţi) au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.

La acţiune au participat şi poliţişti din Bârlad şi Murgeni, care au beneficiat de sprijinul de specialitate al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vaslui şi al jandarmilor.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.