Poliţiştii fac, marţi, percheziţii în judeţele Constanţa şi Tulcea, la persoane suspectate că au sustras artefacte din patrimoniul cultural naţional. Sunt vizate trei persoane, anchetatorii descoperind până în prezent mai multe monede antice şi un detector de metale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al instituţiei au pus în executare, marţi, patru mandate de percheziţie domiciliară, unul în judeţul Constanţa şi trei în judeţul Tulcea, privind combaterea infracţiunilor contra patrimoniului cultural naţional. Cercetările sunt făcute în cadrul unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa privind săvârşirea unor infracţiuni de furt calificat şi spălare a banilor.

"În cauză s-a reţinut faptul că persoanele vizate desfăşoară activităţi de braconaj arheologic prin detecţii şi săpături neautorizate, ulterior sustrăgând artefacte din patrimoniul cultural naţional. Artefactele erau apoi supuse unui proces sistematic de valorificare a produsului infracţiunii pe piata de antichităţi, inclusiv prin reţeaua de internet", au precizat reprezentanţii Poliţiei Judeţene Constanţa.  

Până în prezent, anchetatorii au găsit mai multe monede antice şi un detector de metale.

În acest dosar sunt cercetaţi doi bărbaţi de 35 de ani şi unul de 43 de ani. Doi dintre ei au domiciliul în localitatea Slava Cercheză din judeţul Tulcea, iar unul are domiciliul în Năvodari, dar deţine o locuinţă şi în Slava Cercheză.

Acţiunea beneficiază de sprijinul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Constanţa şi lucrători ai Poliţiei Judeţene Tulcea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.