Şase percheziţii au loc joi dimineaţă în Bucureşti, Prahova şi Ilfov, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor în legătură cu achiziţiii intracomunitare de utilaje de construcţii, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ 25 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Astăzi, 06.05.2021 Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti,  pune în aplicare 6 mandate de percheziţie domiciliară şi 17 mandate de aducere, în Bucuresti, şi judeţele Prahova şi Ilfov, într-un dosar  privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor. 
În baza probatorului administrat a rezultat presupunerea rezonabilă că în perioada 2014-2015 o societate comercială din Bucureşti ar fi  efectuat achiziţii intracomunitare de bunuri, utilaje (excavatoare, buldoexcavatoare, buldozere, etc.) vândute ulterior pe teritoriul naţional”, anunţă Poliţia Capitalei.
 În scopul diminuării obligaţiilor fiscale, la efectuarea achiziţiilor intracomunitare, ar fi fost interpuse mai multe societăţi cu comportament de tip "fantomă" din România şi un alt stat intracomunitar. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 25 de milioane de lei. 
Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice. 
Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.