Procurorii DNA Oradea fac 17 percheziţii la Consiliul Judeţean (CJ) şi Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Satu Mare, precum şi la persoane şi firme din Bucureşti, într-un dosar privitor la modul de atribuire a unor achiziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurori Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Oradea fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2008-2016, se arată într-un comunicat publicat joi.

”În cursul zilei de 03 noiembrie 2016, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 17 locaţii situate în municipiul Bucureşti şi judeţul Satu Mare, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul DNA.

Surse judiciare au declarat că în Satu Mare percheziţiile se desfăşoară la Consiliul Judeţean şi Spitalul Judeţean de Urgenţă, în timp ce în Bucureşti verificări se fac la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi.

Dosarul în care se fac percheziţiile vizează modul de atribuire a unor achiziţii, au mai precizat sursele citate.

Deocamdată, procurorii DNA nu au oferit mai multe amănunte, menţionând că vor oferi detalii suplimentare atunci când împrejurările vor permite.

Conform presei locale, în Satu Mare ar fi percheziţii şi la domiciliul fostului preşedinte al CJ Adrian Ştef, precum şi la televiziunea TV1 Satu Mare, iar dosarul ar viza suspiciuni cu privire la finanţarea postului tv.

În privinţa instituţiilor vizate, presa locală mai relatează că percheziţiile se fac în biroul managerului SJU Satu Mare, Marcela Papici, şi în biroul directorului Serviciului de Coordonare şi Cooperare Instituţională din CJ, Brigitta Nagy.

Adrian Ştef este consilier judeţean şi candidează din partea ALDE la Camera Deputaţilor, în timp ce Marcela Papici candidează pentru Senat, tot din partea ALDE.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.