Mai multe percheziţii au avut loc în Bucureşti pentru anihilarea unei grupări specializate în falsificarea fişelor medicale pentru cei care solicitau reînnoirea permisului de conducere, iar acestea primeau documentele fără a face controlul medical. Cinci persoane au fost arestate preventiv în acest caz, iar trei sunt anchetate în arest la domiciliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunţat vineri, că procurorii şi poliţiştii au făcut 12 percheziţii şi au început urmărirea penală pentru opt persoane fizice şi o persoană juridică – clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fişei medicale auto. Persoanele respective sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi în formă continuată. 
“S-a reţinut că, în perioada 16.08.2023 - 18.01.2024, inculpaţii, cu  sprijinul funcţional  şi  material al  persoanei  juridice, prin intermediul căreia au creat aparenţa de legalitate a  activităţii desfăşurate, au constituit  un grup  organizat în scopul  săvârşirii  infracţiunilor  menţionate  anterior, în legătură cu procesul de eliberare a fişelor medicale grupa I şi II pentru persoane care solicitau obţinerea/reînnoirea permisului de conducere auto”, au transmis procurorii.
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Ei au adăugat că persoanele cercetate au organizat un amplu proces de falsificare a fişelor medicale, “prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialităţile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat”.
Anchetatorii au menţionat că prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuţie erau eliberate cu calificativul „apt”, fără  ca beneficiarii acestora să fi fost supuşi  unui control  medical real.
Tribunalul Bucureşti a arestat preventiv cinci persoane implicate, pentru 30 de zile, iar alte trei persoane sunt anchetate în arest la domiciliu.
De asemenea, clinica medicală nu mai are dreptul, pentru 60 de zile, să desfăşoare activităţi similare celor în cadrul cărora au fost comise infracţiunile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.