Poliţiştii şi procurorii DIICOT Iaşi fac, miercuri, 36 de percheziţii în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani, pentru a destructura o grupare specializată în contrabanda cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina. Un număr de 25 de persoane vor fi duse la audieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi, fac, miercuri, 36 de percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte achiziţionarea din Republica Moldova şi Ucraina a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal pe raza judeţului Iaşi", arată DIICOT, într-un comunicat de presă.

Ca mod de operare, s-a stabilit că, după primirea si depozitarea ţigaretelor de contrabandă, liderul grupării le distribuia către ceilalţi membri şi colecta banii rezultaţi din valorificarea ţigaretelor. De asemenea, liderul grupării indica preţul minim de distribuire a ţigaretelor către ceilalţi membri, care la rândul lor adăugau propriile procente la preţul de vânzare către cumpărători.

La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Iaşi urmează să fie aduse, în vederea audierii, 25 de persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.