Patru vagoane ale unui tren de marfă încărcat cu azotat de amoniu au deraiat, joi după-amiază, la intrarea în staţia Ditrău, din judeţul Harghita, în zona macazurilor. Traficul a fost reluat în jurul orei 16.00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 16.36: Traficul feroviar între Gheorghieni şi Topliţa blocat după ce patru vagoane ale unui tren de marfă au deraiat, reluat

CFR SA anunţă reluarea circulaţiei feroviare pe secţia Gheorghieni - Topliţa începând cu ora 16.05.

Potrivit şefului Poliţiei Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuţ, trenul de marfă, care circula dinspre Târgu Mureş, este format din două locomotive şi 24 de vagoane încărcate cu azotat cu amoniu.

”La intrarea în staţia Ditrău, în zona macazurilor, patru dintre vagoanele garniturii de marfă au deraiat, dar nu s-au răsturnat. Nu sunt victime şi nici pericol de incendiu sau explozie”, a spus Nuţ.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că la faţa locului se află o autospecială cu apă şi spumă de la Detaşamentul de pompieri Gheorghieni.

”Azotatul de amoniu este în saci de 600 de kilograme, izolaţi, şi nu există pericol de explozie”, a spus ea.

El a mai spus că este aşteptată o echipă de specialişti de la Regionala CFR Braşov, care va cerceta cauzele care au dus la producerea incidentului.

CFR informează că traficul feroviar pe secţia Gheorghieni - Topliţa este oprit temporar din cauza deraierii celor patru vagoane.

”Până la reconfigurarea graficului de circulaţie în zona producerii evenimentului, două trenuri de călători staţionează temporar în gările Lazărea şi Topliţa”, precizează CFR.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.