Patru turci, printre care şi doi copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, după ce au intrat în ţară traversând ilegal Dunărea din Ucraina cu o ambarcaţiune. Unul dintre copii a avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia au depistat, pe raza localităţii Chilia Veche, judeţul Tulcea, patru persoane, doi adulţi şi doi minori, care se deplasau, pe jos, spre localitate. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost duse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Chilia pentru continuarea cercetărilor.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Turcia, un bărbat şi o femeie, în vârstă de 37, respectiv 32 de ani, doi minori de 6 şi 9 ani şi că au traversat fluviul Dunărea din Ucraina în România cu ajutorul unei ambarcaţiuni.

Întrucât minorul de 6 ani avea febră, el a fost transportat la Spitalul Judeţean Tulcea unde a primit îngrijirile medicale necesare. Turcii au declarat poliţiştilor de frontieră că s-au deplasat în scop turistic din Turcia în Ucraina şi că nu ştiau că au trecut frontiera, fiind acum pe teritoriul României.

În cauză, poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie România-Ucraina, cetăţenii turci fiind predaţi către autorităţile ucrainene, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.