Patru persoane au fost reţinute de DIICOT Oradea în urma a 24 de percheziţii făcute în judeţele Bihor, Suceava şi Sibiu, într-un dosar în care o grupare este suspectată de contrabandă cu ţigări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Oradea au dispus, marţi, reţinerea pentru 24 de ore a patru suspecţi, pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi contrabandă în formă asimilată.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în cursul lunii aprilie 2021, s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile (ţigări) provenite din afara spaţiului Uniunii Europene. Ţigaretele erau transportate de pe raza judeţului Suceava şi predate membrilor grupului în Bihor, unde erau şi valorificate", a transmis, miercuri, DIICOT.

Marţi, procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Oradea, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Oradea, au făcut 24 de percheziţii domiciliare, în judeţele Bihor, Suceava şi Sibiu, în urma cărora au fost identificate şi ridicate 17.310 pachete de ţigări provenite din contrabandă, 1.024 litri de alcool deţinut în afara antrepozitului fiscal, precum şi sumele de 74.500 lei şi 10.260 euro.

Miercuri, cei reţinuţi vor fi prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Bihor – Poliţia Municipiului Oradea, al jandarmilor din cadrul Inspectorului Judeţean de Jandarmi Bihor şi al ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul BCCO Suceava şi SCCO Sibiu.


Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.