Patru persoane au fost duse, marţi, la sediul Poliţiei Ilfov, pentru cercetări într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de aproximativ 440.000 de lei. În acest caz, în care administratorul unei firme de construcţii din Voluntari este suspectat că a înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri, poliţiştii au făcut cinci percheziţii la domiciliile şi sediile unor persoane fizice şi juridice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţia Judeţeană Ilfov a anunţat că poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au pus în aplicare, marţi, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe langă Tribunalul Ilfov, 5 mandate de percheziţii domiciliare la persoane fizice şi la sediul unei societăţi comerciale din judeţul Ilfov (1) şi municipiul Bucureşti (4).
 
 
"Din verificările efectuate de către poliţişti a rezultat presupunerea rezonabilă că, în decursul anilor 2017-2019, administratorul unei societăţi comerciale cu sediul social în oraşul Volunatari, judeţul Ilfov, ce activează în domeniul construcţiilor, ar fi înregistrat în contabilitate şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii fictive de mărfuri, în valoare de 2.200.000 de lei", arată sursa citată.
 
În urma percheziţiilor, patru persoane au fost duse la sediul Poliţiei Judeţene Ilfov, pentru cercetări.
 
De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente contabile şi înscrisuri care aparţin societăţii respective.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 440.000 de lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe venit. 
 
Activitatea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.