Patru dintre muncitorii răniţi în urma exploziei de la o staţie de încărcare butelii din localitatea Ştei, judeţul Bihor, au suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, fiind conştienţi şi urmând a fi intubaţi, preventiv. Ceilalţi trei răniţi au arsuri de gradele I şi II pe faţă şi pe mâini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), patru dintre cele şapte victime prezintă arsuri la nivelul căilor aeriene, sunt în stare de conştienţă şi, preventiv, vor fi intubate.

Celelalte trei persoane au suferit arsuri de gradele I şi II (pe faţă şi membrele superioare) şi sunt asistate medical la locul evenimentului.

Răniţii vor fi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Oradea.

O explozie s-a produs, luni seară, la o secţie de încărcare butelii din localitatea Ştei, judeţul Bihor, deflagraţia fiind urmată de un incendiu. Autorităţile au activat planul roşu de intervenţie. 

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), primele informaţii arătau că 10 persoane ar fi suferit arsuri corporale de gradele I şi II. Ulterior, IGSU a transmis că şapte din cei zece muncitori care erau în tura de serviciu au arsuri.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, în judeţ a fost activat Planul Roşu de Intervenţie care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

Salvatorii intervin cu 5 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple. În sprijinul militarilor, la locul intervenţiei s-au deplasat şi două echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.