Patru bărbaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT Satu Mare pentru introducerea în ţară şi vânzarea de droguri de mare risc, ei fiind suspectaţi că, din iunie şi până în prezent, au vândut astfel de substanţe în Satu Mare, Carei şi Tăşnad.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Satu Mare au dispus, luni, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Alexandru Varga, Csaba Meszaros, Wiliem Bogdan şi Marin Cristian Farcău, pentru introducerea în ţară de droguri de risc, fără drept, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc risc, fără drept, şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de DIICOT.

În acest caz există suspiciuni că, din iunie şi până în prezent, inculpaţii au introdus în ţară, au achiziţionat şi au comercializat în judeţul Satu Mare, preponderent în municipiile Satu Mare, Carei şi oraşul Tăşnad, fără drept droguri de mare risc şi au distribuit substanţe cu efecte psihoactive.

Luni, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Satu Mare, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Satu Mare şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, au organizat o acţiune de amploare vizând mai multe persoane specializate în introducerea în ţară de droguri de mare risc, respectiv cocaină, tablete de MDMA (Ecstasy), amfetamină (Speed) şi cristal de MDMA, desfăşurându-se trei acţiuni de prindere în flagrant în municipiile Satu Mare şi Carei, în momentul în care inculpaţii voiau sa comercializeze droguri de risc şi mare risc.

Conform sursei citate, pe parcursul cercetărilor, au fost găsite şi ridicate 103 pastile Ecstasy, 10 grame de cannabis, 15 grame de cocaină, 6 grame de Speed, 4 grame cristal MDMA, 9 telefoane mobile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale.

Percheziţiile domiciliare s-au realizat şi cu sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară ai Poliţiei municipiului Carei şi al Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Poliţiei Judeţene Satu Mare, precum şi al jandarmilor Inspectoratului de Judeţean de Jandarmi "Gl bg. Ioniţă Borşan" din Satu Mare.

Marţi, inculpaţii urmează a fi prezentaţi Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.