Parchetul Militar a preluat cercetările în cazul militarului din Cluj, dispărut la sfârşitul săptămânii trecute în judeţul Constanţa. El a fost văzut ultima oară pe plaja din Corbu. Toate încercările de contactare a militarului au fost fără succes.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Statului Major al Forţelor Aeriene,  un militar din cadrul Batalionului 55 Apărare Antiaeriană „Someş” din Dej, aflat la un exerciţiu de instruire la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, a fost declarat luni, 11 iunie, în jurul orei 19.00, absent nejustificat de la unitate.

“Caporalul clasa a III-a Petru Cosma face parte dintr-un detaşament dislocat de Batalionul 55 Apărare Antiaeriană din Dej la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană, unde desfăşoară, în perioada 4-15 iunie,  activităţi de instruire cu trageri de luptă. Militarul s-a aflat în învoire legală duminică, 10 iunie, între orele 13.00 şi 19.30, şi nu s-a prezentat la unitate la expirarea perioadei de învoire. Conducerea batalionului a luat de urgenţă măsurile prevăzute de proceduri în astfel de situaţii”, se arată în comunicat.

Toate încercările de contactare şi de căutare a militarului au fost fără succes. 

Conform procedurilor legale, la împlinirea a 24 de ore de la ora prevăzută pentru întoarcerea la unitate, a fost raportată absenţa nejustificată a militarului şi a fost sesizat Parchetul Militar, a mai precizat sursa citată.

Militarul respectiv a fost văzut ultima oară duminică seara în timp ce se afla pe plaja din Corbu, dar nu se ştie deocamdată dacă a intrat sau nu în mare. 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.