Opt pui de câine au fost găsiţi într-o groapă, într-o zonă din Sectorul 3, în timp ce mama lor căuta de mâncare în apropierea supermarketurilor. Căţeluşii şi mama lor au fost preluaţi de ASPA Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”8 pui au fost scoşi din groapa în care fuseseră născuţi de curând, după ce câţiva cetăţeni au auzit scâncete şi au alertat ASPA. Puii stăteau singuri în timp ce mama lor căuta resturi de mâncare prin preajma supermarketurilor din zona Pallady din sectorul 3”, au anunţat reprezentanţii ASPA Bucureşti, vineri, într-o postare pe Facebook.

FOTO: Facebook ASPA Bucuresti
FOTO: Facebook ASPA Bucuresti

Ei au explicat că, pentru pui atât de mici, şansele de supravieţuire, în aceste condiţii, sunt destul de scăzute, întrucât aceştia se pot îmbolnăvi foarte uşor sau pot fi victime ale altor animale sau accidente auto.

”Puii împreună cu mama au fost preluaţi în prezenţa unui medic veterinar contractant ASPA şi duşi in adăpostul ASPA Bragadiru unde au fost consultaţi şi vor fi supravegheaţi în continuare. Ulterior, mama va fi sterilizată iar puii vor începe schema de vaccinare şi vor fi promovaţi spre adopţie. Este un caz relevant despre cum o femelă pui a fost abandonată, a ajuns la maturitate pe stradă şi a dat naştere altor pui, contribuind astfel la creşterea numărului de câini fără stăpân”, au adăugat aceştia.

Reprezentanţii ASPA îi îndeamnă pe proprietarii de câini să evite astfel de situaţii prin sterilizarea animalelor pe care le deţin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.