Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Suceava în urma a 26 de percheziţii făcute în judeţ şi în Bacău pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări. Marfa, de provenienţă extracomunitară, era adusă peste frontiera verde cu Ucraina şi era vândută pe piaţa neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Activitatea infracţională a membrilor grupului infracţional organizat a constat în introducerea de ţigarete de provenienţă extracomunitară, peste frontiera verde cu Ucraina, adiacentă localităţii Ulma, judeţul Suceava, şi comercializarea acestora către diverşi intermediari, care le-au distribuit spre vânzare pe piaţa neagră din ţara noastră", se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de DIICOT.

În cadrul urmăririi penale, au fost realizate 32 de activităţi de confiscare a diferite cantităţi de ţigarete de provenienţă extracomunitară, totalizând 316.079 de pachete.

Miercuri, procurorii DIICOT Suceava, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, Iaşi şi Bacău, au făcut 26 de percheziţii domiciliare în judeţul Suceava şi una în judeţul Bacău.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 10.498 pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, 59 de telefoane mobile, 39 de cartele telefonice, 4 autoturisme, sumele de 37.250 lei şi 1.030 euro, 5 staţii emisie-recepţie, 2 binocluri, 6 laptop-uri, 13 memory stick, 1 card microSD, 2 tablete, mai multe înscrisuri şi documente cu valoare probatorie.

De asemenea, au fost reţinute opt persoane, dintre care patru urmeată să fie prezentate Tribunalului Suceava cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul poliţiştilor de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei şi cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi I.J.J. Suceava.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.