Poliţiştii de frontieră din Giurgiu şi Dolj au prins, în ultimele 24 de ore, opt cetăţeni din Iran, Siria şi Irak, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în două camioane, unul cu piese autp şi celălalt încărcat cu seminţe de floarea soarelui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în noaptea de luni spre marţi, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion marca Daf, înmatriculat în Turcia, un cetăţean turc în vârstă de 55 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru o societate din România.

Verificând mijlocul de transport, poliţiştii de frontieră au observat că şnurul de siguranţă al semiremorcii era secţionat şi relipit. De asemenea, la verificarea cu sonda CO2, aparatul a indicat o concentraţie de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, astfel că s-a trecut la deschiderea compartimentului marfă. 

În urma controlului, printre marfa transportată, au fost găsiţi ascunşi trei bărbaţi care nu aveau documente de identitate.

La cercetări, poliţiştii de frontieră au stabilit că este vorba despre cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 31 şi 32 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără ştirea şoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetăţean afgan a cărui identitate nu o cunosc şi căruia i-au plătit 4.000 de euro. Totodată, ei au spus că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să ajungă în Germania.

Conform protocolului româno-bulgar, cei trei iranieni au fost preluaţi de autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Totodată, Poliţia de Frontieră anunţă că, luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean sârb la volanul unui camion înmatriculat în Slovenia. Acesta era însoţit de un conaţional, ca şofer de rezervă. Cei doi transportau seminţe de floarea soarelui din Turcia, cu destinaţia Polonia.

Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit în mijlocul de transport, iar în compartimentul marfă au fost găsiţi, deasupra sacilor cu seminţe, cinci bărbaţi.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că patru dintre ei sunt de origine siriană şi unul irakian, având vârste cuprinse între 14 şi 21 de ani. Cei cinci au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, susţinând că şoferii nu ştiau că s-au ascuns în camion.

Şi în acest caz, şoferii şi cei cinci migranţi au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, pentru continuarea cercetărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.