Un tânăr în vârstă de 22 de ani este cercetat de poliţiştii din Olt după ce a şantajat un adolescent de 15 ani, care i-a dat astfel suma de 18.500 de lire sterline, bani pe care i-a luat fără ştirea părinţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt a transmis, luni, că poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Vişina, în colaborare cu poliţişti de la Investigaţii Criminale şi de la Poliţia Rutieră, au prins în flagrant, la sfârşitul săptămânii trecute, un tânăr de 22 de ani, din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt, bănuit de săvârşirea infracţiunii de şantaj.
“În data de 7 ianuarie, în jurul orei 16:00, poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Vişina, au fost sesizaţi de un minor, în vârstă de 15 ani, cu privire la faptul că în perioada 22 noiembrie 2021 - 04 ianuarie, un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din comuna Vădăstriţa, judeţul Olt, l-ar fi constrâns prin ameninţări cu acte de violenţă, în vederea obţinerii de sume de bani, iar, de teamă, minorul i-ar fi dat, în total, suma de 18.500 de lire sterline, bani luaţi de la domiciliu, fără ca părinţii acestuia să ştie”, a anunţat IPJ Olt. 
Sursa citată menţionează că tânărul l-ar fi ameninţat pe adolescent că îl va spune părinţilor că a luat banii respectivi din casă şi l-a ameninţat din nou cu acte de violenţă dacă nu va primi suma de 6.600 de lei. 
La data de 8 ianuarie, tânărul de 22 de ani a fost prins în flagrant, asupra sa fiind găsită suma de 1100 de lire sterline, bani pe care îi primise de la adolescentul de 15 ani. 
Tânărul a fost reţinut iniţial pentru 24 de ore şi apoi a fost prezentat instanţei care a decis arestarea sa la domiliciu pentru 30 de zile.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.