Un oficial al Autorităţii Navale Române (ANR) a afirmat că nu există indicii concrete că explozia la nava aflată în zona Sulina a fost cauzată de o mină marină şi a precizat că echipajul a menţionat că s-ar produs o explozie la bord, în interiorul compartimentului maşini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Oficialul ANR a fost întrebat miercuri, de jurnalişti, dacă nava a fost lovită de o mină marină. 
 
“Momentan vrem să excludem această variantă, neexistând indicii concrete că aceasta ar putea fi cauza. Echipajul a menţionat o explozie la bord, în interiorul compartimentului maşină. Ne gândim că s-a întâmplat ceva în zona respectivă. Pot fi n variante care să ducă la ambarcare de apă în zona maşinii şi atunci ambarcarea apei în zona maşinii este periculoasă, putând duce la scufundarea navei şi tocmai acest lucru vrem să îl prevenim. (...) Nu vrem să luăm în calcul această variantă. Aşteptăm şi o verificare a corpului navei cu scafandri pentru a ne putea spune cu exactitate dacă a fost explozia provocată din exterior sau din interior. Dacă vor urca persoane la bordul navei să verifice compartimentul maşină şi se poate accesa zona respectivă, adică să nu fie inundată, atunci putem spune de unde a provenit explozia”, a explicat oficialul ANR. 
 
El a afirmat că nava nu dă semne că s-ar scufunda. 
 
“Nava este relativ stabilă, nu pare să dea semne a se scufunda. Avem un remorcher aparţinând Administraţiei Fluviale Dunăre de Jos, care încearcă remorcarea navei pentru a o duce la nord de Canalul Sulina şi a o eşua voluntar, adică a încerca să o salveze”, a transmis reprezentantul ANR.
 
O explozie a avut loc, miercuri dimineaţă, la bordul unei nave aflate în rada Portului Sulina, iar echipajul a fost preluat de echipele de intervenţie şi adus în siguranţă în port, urmând să fie evaluat medical. Autoritatea Navală Română a precizat că nava, care transporta ciment şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe, este în prezent ancorată şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată. Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili din ce cauze s-a produs explozia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.