O navă a Poliţiei de Frontieră va supraveghea timp de trei luni frontierele Europei din Marea Egee, urmând să efectueze misiuni de patrulare şi intervenţie în zonă. Nava are la bord 26 de poliţişti de frontieră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Gărzii de Coastă,  Poliţia de Frontieră Română va participa la Operaţiunea Comună „Poseidon 2018”, organizată de Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă FRONTEX , cu nava maritimă de patrulare şi intervenţie MAI 1103 din cadrul Gărzii de Coastă, care va fi detaşată în Marea Egee timp de trei luni. Nava respectivă a plecat în misiune pe data de 29 aprilie, de la sediul Grupului de Nave Mangalia.

Astfel, până pe data de 2 august, Poliţia de Frontieră Română va participa, conform angajamentelor asumate de România ca stat membru al UE, la misiunea „Poseidon 2018", organizată sub egida FRONTEX, prin detaşarea navei maritime de patrulare şi intervenţie MAI 1103– proiect P-157 din cadrul Gărzii de Coastă.

Operaţiunea se va desfăşura în Marea Egee timp de trei luni, nava maritimă de patrulare şi intervenţie şi echipajul aflat la bord, format din 26 de poliţişti de frontieră, urmând să execute misiuni individuale de patrulare, cercetare, de căutare şi salvare, alături de celelalte state membre UE participante la misiune.

De asemenea, în cadrul aceleiaşi operaţiuni comune, Poliţia de Frontieră va detaşa în cadrul Centrului Internaţional de Coordonare – I.C.C. din Pireu un ofiţer de legătură, care va menţine permanent legătura între nava maritimă detaşată de P.F.R. pe teritoriul Greciei şi Centrul Operaţional de Coordonare al I.G.P.F, precum şi între nava maritimă şi reprezentanţii Sectorului Operaţiuni Maritime din cadrul Agenţiei Frontex.

Obiectivul principal al Operaţiunii Comune "Poseidon 2018" este de a oferi suport autorităţilor elene în supravegherea şi controlul la frontierele maritime ale Uniunii Europene, precum şi de căutare şi salvare a persoanelor aflate în dificultate pe mare la frontiera externă a Uniunii Europene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.