O echipă de scafandri din Forţele Navale intervine miercuri pentru neutralizarea unei mine de război apărute la suprafaţa apei, pe Braţul Chilia al Dunării, solicitarea fiind făcută de autorităţile locale tulcene şi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea. O altă mină de război a plutit în derivă pe Braţul Chilia, ajungând în prezent pe malul ucrainean.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, o echipă de scafandri alcătuită din nouă persoane acţionează pe Braţul Chilia, în zona kilometrilor 94-99, pentru cercetarea şi neutralizarea unei mine de război care a apărut la suprafaţă în după-amiaza zilei de marţi.

Solicitarea de intervenţie a fost făcută de către ISU Tulcea şi de autorităţile publice locale, iar intervenţia scafandrilor militari este în desfăşurare.

O altă mină de război a plutit în derivă pe Braţul Chilia al Dunării şi, în prezent, se află la kilometrul 94 pe malul ucrainean, iar a doua mină este în derivă în zona malului românesc la kilometrul 99. 

Scafandrii EOD ai Forţelor Navale sunt specializaţi în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice, acvatice şi terestre şi pot interveni la solicitarea autorităţilor publice civile pentru asigurarea libertăţii de navigaţie pe căile de comunicaţie maritime şi fluviale, a mai precizat sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.