Ministerul afacerilor externe continuă demersurile pe lângă autorităţile locale din Manchester în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la existenţa printre persoanele afectate a unor cetăţeni români, iar o echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la Manchester, anunţă MAE.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Afacerilor Externe condamnă în termenii cei mai fermi atacul terorist care a avut loc în noaptea de 22 mai la Manchester, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi numeroşi răniţi şi reiterează sprijinul României în lupta împotriva terorismului.

”Ministerul afacerilor externe, prin Ambasada României la Londra, continuă demersurile pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii actualizate cu privire la existenţa printre persoanele afectate a unor cetăţeni români. O echipă consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la Manchester pentru a asigura contactul dintre misiunea diplomatică română şi autorităţile locale din Manchester”, precizează MAE.

Potrivit sursei citate, până în prezent la Call Center-ul CCSCRS a fost recepţionată o singură solicitare de asistenţă din partea unui cetăţean român cu privire la situaţia unui membru de familie, aflat în Manchester. Solicitarea a fost redirecţionată, prin intermediul modulului dedicat gestionării situaţiilor de criză, către Ambasada României la Londra. În urma demersurilor efectuate de misiunea diplomatică română a rezultat faptul că cetăţeanul român este în afara oricărui pericol.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează că cetăţenii români afectaţi de incidentul produs în Manchester pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon:  0044 20 76029833; 0044 20 76027328; 0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065.

Apelurile vor fi preluate în regim de urgenţă de către operatorii Call Center, din cadrul Centrului de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). 

Totodată, Ambasada României la Londra poate fi contactată pe numărul de urgenţe consulare 0044 7738716335 .

Ambasada României la Londra continuă monitorizarea situaţiei, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în caz de necesitate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.