O barjă încărcată cu 1100 de tone de nisip s-a scufundat pe canalul Poarta Albă – Midia Năvodari, anunţă Autoritatea Navală Română (ANR), precizând că nu există urme de poluare şi nici nu a fost afectat traficul în zona respectivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANR a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că barja plecase din Cernavodă şi urma să ajungă la Ovidiu. 
“Evenimentul de navigaţie a avut loc seara trecută în jurul orei 23.30. Barja, care făcea parte dintr-un convoi, are pavilion român şi este încărcată cu 1100 tone nisip. Acesta plecase din Cernavodă şi urma ca în cursul dimineţii să descarce încărcătura la Ovidiu. Pe parcursul nopţii a acostat în zona amonte km 13 mal drept pe canalul Poarta Alba- Midia Năvodari, acolo unde s-a şi scufundat. Căpitănia Portului Medgidia efectueaza cercetarea evenimentului de navigatie şi urmează să stabilească motivul producerii scufundării”, a precizat ANR.
Sursa citată menţionează că armatorul trebuie să înceapă operaţiunea de ranfluare a navei în termen de zece zile. 
“Nu există urme de poluare, iar traficul se desfăşoară în zonă fără probleme. Locul scufundării a fost balizat şi a fost transmis şi un aviz către navigatori. Armatorul a fost înştiinţat ca în termen de 10 zile sa înceapă operaţiunea de ranfluare a navei şi de curăţare a şenalul navigabil”, a mai transmis Autoritatea Navală Română.

Autoritatea Navală Română (ANR) a anunţat că

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.