Nouă cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Vărşand, judeţul Arad, în timp ce încercau să treacă ilegal în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu textile, cu sprijinul unui şofer turc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, vineri, în jurul orei 20.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand - I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc în vârstă de 38 de ani, un cap tractor cu semiremorcă, înmatriculate în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pe ruta Turcia-Polonia.

"În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunse în compartimentul marfă, nouă persoane. Persoanele au fost preluate şi transportate la sediul Sectorului P.F. Vărşand, pentru cercetări", arată sursa citată.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, un băiat în vârstă de 15 ani şi opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 38 de ani, toţi solicitanţi de azil în România. Aceştia au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cetăţenii depistaţi ascunşi, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.