Un vânător a fost atacat de un urs în Poiana Teiului, judeţul Neamţ, iar acesta a fost salvat de un coleg care a împuşcat animalul. Incidentul s-a petrecut în momentul în care vânătorul încerca să elibereze ursul care era prins într-un gard. Animalul fusese tranchilizat, dar s-a trezit. Imaginile violente, în care se observă cum bărbatul încearcă în repetate rânduri să scape de agresiunea ursului, au fost postate, luni, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamţ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat, sâmbătă, că a fost semnalată prezenţa unui urs între localităţile Chiriţeni şi Poiana Largului, în comuna Poiana Teiului şi a fost emis şi un mesaj RO-Alert pentru locuitorii din zonă. Primarul din comuna Poiana Teiului, Ana Ancuţa, a declarat, pentru Mesagerul de Neamţ, că ursul era prins într-un gard şi apoi a atacat vânătorul.

“S-a constatat că ursul era prins într-un gard, undeva foarte aproape de intravilan. Având în vedere situaţia, medicul veterinar a tranchilizat ursul, iar când s-a considerat că este adormit s-a încercat eliberarea lui. Atunci, nu ştiu cum, şi-a revenit şi a atacat vânătorul care efectua procedura. A fost momentul în care un alt vânător a tras două focuri de armă, ursul fiind omorât”, a declarat Ana Ancuţa.

În imaginile postate pe Facebook de AJVPS Neamţ se observă cum ursul l-a atacat pe bărbat, alţi doi vânători se apropie, iar unul dintre ei împuşcă ursul.

ISU Neamţ a precizat că victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

“În cadrul misiunii din comuna Poiana Teiului, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale persoanei atacate de urs şi ulterior a început transportul acesteia către Spitalul Orăşenesc Târgu Neamţ”, a menţionat ISU Neamţ.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.