Un urs care a atacat animalele dintr-o gospodărie din judeţul Neamţ a fost îndepărtat în noaptea de luni spre marţi cu focuri de armă în plan vertical, de către un angajat al Direcţiei Silvice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Neamţ, luni, în jurul orei 23.45, prin apel la 112, a fost semnalată prezenţa unui urs într-o gospodărie din satul Neagra, comuna Taşca, iar în zonă s-au deplasat  echipaje de jandarmerie, poliţie şi SMURD. De asemenea, cetăţenii comunei Taşca au fost avertizaţi prin mesaj RO-ALERT de prezenţa ursului. 
“La sosirea forţelor de intervenţie, ursul nu mai era prezent în apropierea gospodăriei, dar pe timpul cât au rămas în zonă, acesta şi-a făcut din nou apariţia. Animalul a fost îndepărtat către pădure cu ajutorul dispozitivelor de emitere a zgomotelor şi cu sprijinul unui localnic, angajat al Direcţiei Silvice Neamţ, care a executat focuri de armă în plan vertical. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat pagube materiale, atacând animalele din gospodărie - doi porci”, se arată în comunicat. 
Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Bicaz au mai rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent.
De la începutul anului şi până în prezent, jandarmii nemţeni au fost alertaţi şi au intervenit la şase sesizări făcute prin apel la 112 care semnalau prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.