Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat că 40 de tone de deşeuri au ars în urma incendiului de pe platforma Săvineşti, iar cauza izbucnirii focului nu a fost deocamdată stabilită. Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 100 de pompieri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ a anunţat că incendiul de la Săvineşti, izbucnit joi după amiază a fost stins vineri dimineaţă, iar pe lângă cele 40 de tone de deşeuri care au ars, au fost distruse şi bunuri.  
“Au ars aproximativ 40 de tone deşeuri textile, de carton şi din plastic, deşeuri nepericuloase depozitate în bazine de plastic cu o capacitate de o tonă, paleţi din lemn, o autospecială de stingere (a operatorului economic), un cap tractor şi o semiremorcă. S-au deteriorat patru bazine din tablă cu capacitate de 50 de tone şi elemente de tâmplărie de la ferestrele şi acoperişul unei clădiri pe o suprafaţă de aproximativ zece metri pătraţi. Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire”, a transmis ISU Neamţ.
Sursa citată a precizat că nu au fost înregistrate victime. 
 
Pompierii au fost înştiinţaţi, joi după amiază, în legătură cu producerea unui incendiu pe Platforma Săvineşti, la un operator economic ce are ca obiect de activitate depozitarea deşeurilor periculoase şi nepericuloase. Din apelul primit a reieşit că incendiul se manifesta la deşeuri de carton şi plastic, depozitate între mai multe clădiri.
La sosirea pompierilor la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la deşeuri textile şi din plastic, la un depozit amanenajat în aer liber, pe o suprafaţă de aproximativ 1500 metri pătraţi. 
ISU a precizat că pentru stingerea incendiului au intervenit 10 ofiţeri, 70 subofiţeri, 15 soldaţi gradaţi profesionişti, 14 voluntari din Neamţ şi din Bacău.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.