Navele Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi continuă acţiunea de spargere a sloiurilor de gheaţă de pe Dunărea maritimă, unde navigaţia se desfăşoară cu dificultate, în timp ce pe Dunărea fluvială au primit permisiunea de a circula doar trei convoaie de barje cu materie primă pentru combinatele din Galaţi şi Tulcea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Traficul pe Dunărea maritimă se desfăşoară cu dificultate din cauza sloiurilor de gheaţă, nave ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos acţionând pentru spargerea gheţii.

”Nava Perseus se află la mila 51, unde a asigurat asistenţa unei nave care merge spre Portul Reni, iar acum asigură spargerea gheţii la mila 52-44, în aval de Isaccea. Remocherul Galaţi 3 a plecat ieri (n.r. - joi) spre Galaţi de la Tulcea şi a ajuns aseară; va sparge gheaţa în zona Galaţi-Brăila, inclusiv în zona de trecere a bacurilor, dar nu se va putea apropia până la mal pentru că Dunărea este scăzută, mai ales la mal, iar remorcherul are un pescaj de 3,2 metri. De asemenea, nava Gheorghieni 2 a plecat din Portul Tulcea, către mila 34 şi va intra pe canalul Sulina şi va ajuta două nave maritime angrenate în voiaj pe canalul Sulina”, a declarat directorul AFDJ Galaţi, Dorian Dumitru. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme sunt nivelul scăzut al Dunării şi viteza foarte mică de curgere.

”Gheaţa este spartă, dar curge foarte greu. Singura deversare către mare este pe canalul Sulina, căci braţele Sfântu Gheorghe şi Chilia sunt blocate de gheaţă”, a mai spus Dumitru. 

În ceea ce priveşte navigaţia pe Dunărea fluvială, reprezentantul AFDJ Galaţi a declarat că aceasta este în continuare suspendată, însă trei convoaie de barje cu materie primă pentru combinatele din Galaţi şi Tulcea au primit permisiunea să circule.  

”Am primit ieri o solicitare de la Navrom ca pentru trei convoaie care se aflau la Cernavodă să le dăm permisiunea să vină către Brăila; sunt convoaie cu materie primă pentru combinatul ArcelorMittal şi Alumil Tulcea. Cu remorcherul Târgu Ocna 6 în prova, contractat de Navrom, barajele au plecat de la Cernavodă, au ajuns aseară la Gropeni, la km 200, iar de dimineaţă şi-au continuat voiajul spre Brăila”, a mai spus Dorian Dumitru.

Reprezentantul AFDJ Galaţi a precizat că pentru restul navelor navigaţia pe Dunărea fluvială este oprită. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.