Nave militare româneşti vor participa în luna iulie la două exerciţii multinaţionale în Ucraina şi Bulgaria, la care vor lua parte militari din peste 15 ţări, primul dintre acestea fiind coordonat de către Forţele Navale ale SUA în Europa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale, în luna iulie, navele militare româneşti vor lua parte la două exerciţii multinaţionale organizate de Bulgaria şi Ucraina, ca ţară semnatară a Parteneriatului pentru Pace.

“Nivelul de instruire al militarilor din Forţele Navale Române a fost consolidat şi dezvoltat pe parcursul acestui an, prin participarea la numeroase exerciţii multinaţionale alături de partenerii din Alianţa Nord-Atlantică, pentru a răspunde cerinţelor de consolidare a securităţii Uniunii Europene şi a NATO, la graniţa estică, în zona Mării Negre”, se arată în comunicat.

Exerciţiul multinaţional Sea Breeze 17, programat în perioada 8-23 iulie, în raioane de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei şi în apele teritoriale ale Mării Negre vizează un scenariu specific unei operaţii de răspuns la criză, iar la acesta vor participa militari din Belgia, Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, SUA, Turcia, precum şi unele ţări semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (Georgia, Republica Moldova, Suedia şi Ucraina).

La Sea Breeze 17, România este reprezentată de Fregata „Mărăşeşti”, Corveta „Contraamiral Horia Macellariu”, un detaşament de infanterie marină, un detaşament de scafandri de luptă şi ofiţeri de stat major. Exerciţiul este coordonat de către Forţele Navale ale SUA în Europa (NAVEUR).

Breeze 17 este cel de-al doilea exerciţiu multinaţional desfăşurat în perioada 13-23 iulie, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre, la care România participă cu Fregata „Regele Ferdinand” şi Nava Purtătoare de Rachete „Zborul”, alături de alte nave militare din Bulgaria, Grecia, Marea Britanie, România şi Turcia.

“Prezenţa militarilor din Forţele Navale Române la exerciţiile multinaţionale din Marea Neagră contribuie la promovarea iniţiativelor şi intereselor României în plan regional şi internaţional, precum şi la dezvoltarea interoperabilităţii dintre militarii români şi partenerii străini”, a mai precizat sursa citată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.