Nava comandant a Flotei a VI-a americane din Marea Mediterană se va afla săptămâna viitoare în Portul Constanţa, iar pe perioada staţionării comandantul va vizita autorităţile locale, în timp ce echipajul va putea vedea principalele atracţii ale oraşului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Forţelor Navale Române, nava americană USS Mount Whitney, nava comandant a Flotei a VI-a americane din Marea Mediterană, va face o escală în Portul Constanţa, în perioada 17-21 octombrie. 

“Pe timpul staţionării în port, o delegaţie condusă de comandantul navei va face vizite protocolare la autorităţile locale şi la comandantul Flotei, iar echipajul va avea posibilitatea de a vizita principalele atracţii turistice ale Constanţei”, se arată în comunicatul Forţelor Navale.

Mount Whitney este cea mai complexă navă de comandament, având la bord un sistem C4I (Comandă, Control, Comunicaţii, Computere şi Informaţii) care îi permite să exercite comanda tuturor forţelor navale aflate în subordinea Comandamentului de la bord.

Nava a fost construită în Şantierul naval Lockheed, în perioada 1981-1983, şi a intrat în serviciu în anul 1985.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.