Şapte persoane au fost reţinute de DIICOT, fiind acuzate că au procurat şi vândut substanţe psihoactive mai multor consumatori, o parte dintre ei minori, în Mediaş, Sighişoara şi Târnăveni, poliţiştii găsind la percheziţii aproximativ 1,7 kilograme de materie vegetală, un pistol cu bile de cauciuc şi cinci arme albe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Târgu Mureş au dispus reţinerea lui Nicolae Bîrcea, Achim-Vasile Baciu, Andreas Szekely, Mihai Birton, Florin Micu, Emil Marius Lăcătuş şi Thomas Andreas Keul pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

Începând cu anul 2016, inculpaţii au constituit un grup infracţional organizat care a vut ca scop procurarea şi vânzarea de substanţe psihoactive mai multor consumatori, o parte dintre ei minori, în municipiile  Mediaş, Sighişoara şi Târnăveni, arată DIICOT.

Miercuri, procurorii DIICOT, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu Mureş, au făcut nouă percheziţii în municipiile Mediaş şi Sighişoara, fiind ridicată cantitatea de aproximativ 1,7 kilograme de materie vegetală, susceptibilă a avea efect psihoactiv, 6.000 de lei, două laptopuri, o tabletă, patru telefoane mobile, un pistol cu bile de cauciuc şi muniţia aferentă, cinci arme albe, microcântare, grindere şi ţiple din plastic transparent.

Cei şapte reţinuţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Mureş cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.