Peste două sute de monede antice, susceptibile a fi din era precreştină, au fost descoperite la Buftea de un deţinător de detector de metale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 29 mai.a.c.,  poliţiştii oraşului Buftea au fost sesizaţi în mod direct, de către o persoană, autorizată ca posesor al unui detector de metale, cu privire la faptul că, la aceeaşi dată, a descoperit în Pădurea Râioasa, mai multe monede antice, care se aflau într-un vas de ceramică, şi despre care susţine că, datează din era precreştină (aproximativ sec.III î.Hr.)”, a transmis, sâmbătă seară, IPJ Ilfov.

Sursa citată a precizat că s-a procedat la inventarierea monedelor, stabilindu-se faptul că în vasul respectiv se aflau 139 tetradrahme şi 71 monede Ilyria- Apollonia.

Monedele descoperite urmează să fie predate în baza prevederilor legale în vigoare, autorităţilor competente din Buftea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.