În urma accidentului petrecut sâmbătă pe DN2, în spitalele din Bucureşti sunt internate 14 victime, care au traumatisme cranio-cerebrale de diferite grade, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare şi inferioare, traumatisme cranio-faciale, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci dintre răniţi sunt internaţi la Spitalul Floreasca, iar alţi cinci se află la Spitalul Pantelimon, potrivit Ministerului Sănătăţii.

La Spitalul Sfântul Ioan sunt internate două victime ale accidentului, în timp ce alţi doi răniţi sunt internaţi la Spitalul Elias.

"În general, victimele au traumatisme cranio-cerebrale de diferite grade, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare şi inferioare, traumatisme cranio-faciale", mai arată reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Două dintre victimele internate la Spitalul Floreasca au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, potrivit medicului SMURD Raluca Moldoveanu.

Ea a precizat că toate cele cinci persoane internate la Floreasca erau conştiente când au ajuns la spital. Iniţial, ISU anunţase că la Spitalul Floreasca au fost transportate şapte victime.

Una dintre persoanele operate este şoferul microbuzului implicat în accident, care are leziuni ortopedice. În urma impactului, şoferul a rămas încarcerat, iar operaţiunea de descarcerare a durat circa 40 de minute, a mai spus Raluca Moldoveanu.

Medicul a precizat că unul dintre cei 15 oameni care au fost răniţi în accident a refuzat examinarea şi transportul la spital. Ea a mai spus că majoritatea răniţilor au primit cod verde, ceea ce înseamnă că erau pacienţi conştienţi, în stare bună, care se puteau deplasa singuri.

Un număr de 18 persoane au fost implicate în accidentul rutier petrecut sâmbătă dimineaţă pe DN2, în condiţii de ceaţă, în localitatea Şindriliţa, din judeţul Ilfov, trei dintre ele au murit, iar 15 au fost transportate la spital, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti - Ilfov.

Potrivit bilanţului anunţat de ISU Bucureşti - Ilfov, şi-au pierdut viaţa două femei care se aflau în microbuz şi şoferul autoturismului implicat în accident.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov, Roxana Vasile, a declarat că microbuzul şi autoturismul s-ar fi ciocnit frontal.

"Din primele date se pare că ar fi un impact frontal între un microbuz cu aproximativ 15 ocupanţi. Se fac verificări pentru stabilirea cauzelor accidentului. Dar pot să vă spun că vizibilitatea era redusă din cauza ceţii”, a declarat Roxana Vasile, purtător de cuvânt al IPJ Ilfov.

Ea a precizat că autoturismul ar fi pătruns pe contrasens, încercând o depăşire.

"În urma primelor verificări, se pare că autoturismul Fiat Doblo implicat în accident ar fi intrat în depăşire şi a pătruns pe sensul opus”, a spus Roxana Vasile.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a deschis, sâmbătă, un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în urma accidentului de pe DN2.

"La Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea s-a înregistrat astăzi, 19 noiembrie 2016, o cauză având ca obiect accidentul de circulaţie petrecut la aceeaşi dată pe DN2, pe direcţia Bucureşti - Urziceni, soldat cu decesul a trei persoane şi vătămarea corporală a altor 15 persoane", arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ).

Procurorii precizează că în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

"La faţa locului s-a deplasat o echipă mixtă formată din poliţişti ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ilfov, precum şi specialişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea", mai arată reprezentanţii PICCJ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.