Ministerul Afacerilor Interne (MAI) respinge acuzaţiile privind posibile fraude în organizarea concursului pentru funcţia de director al Agenţiei Naţionale Antidrog, precizând că au fost respectate toate cerinţele legale, fiind luate măsuri pentru a se asigura transparenţa în procesul de selecţie a candidaţilor şi susţinere a concursului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Direcţia Informare şi Relaţii Publice a Ministerului Afacerilor Interne a precizat, joi, referitor la organizarea concursului pentru funcţia vacantă de director al Agenţiei Naţionale Antidrog, că au fost respectate toate cerinţele legale.

Astfel, anunţul pentru organizarea concursului a fost postat pe pagina web a MAI în 30 august, fiind trecute toate condiţiile necesar a fi îndeplinite de candidaţi pentru înscriere.

”Cerinţele solicitate sunt în conformitate cu atribuţiile postului şi cu legislaţia incidentă în vigoare”, a subliniat sursa citată.

Ulterior, în 13 septembrie a fost organizată proba de testare psihologică, susţinută de doi candidaţi înscrişi şi promovată de cele două persoane. Proba de testare a cunoştinţelor a fost organizată în 20 septembrie, ambii candidaţi fiind prezenţi. Această probă a fost înregistrată audio-video şi a fost susţinută de cei doi candidaţi în prezenţa unui reprezentant al Corpului Naţional al Poliţiştilor şi a unui reprezentant al structurii de resurse umane de la Agenţia Naţională Antidrog. Toate aceste măsuri au fost adoptate pentru a se asigura transparenţa în procesul de selecţie a candidaţilor şi susţinere a concursului.

”Precizăm că, aşa cum organizaţia profesională a poliţiştilor a avut un reprezentant care a asistat la desfăşurarea concursului, orice organizaţie sindicală reprezentativă la nivelul instituţiei noastre putea nominaliza un reprezentant care să asiste, în calitate de observator, la modul de derulare a probei, fapt valabil pentru orice concurs desfăşurat la nivelul Ministerului Afacerilor Interne”, au arătat reprezentanţii ministerului.

MAI a respins, astfel, acuzaţiile formulate privind organizarea concursului.

”De asemenea, facem precizarea că orice candidat, în situaţia în care se consideră nedreptăţit, are posibilitatea să depună contestaţie în termen de 24 de ore de la afişarea rezultatelor. Totodată, precizăm că, în situaţia în care o terţă persoană are informaţii despre producerea unor fapte de natură a constitui infracţiuni, se poate adresa unităţii de parchet competente”, au adăugat reprezentanţii MAI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.