Ministerul Afacerilor Externe a repatriat încă un cetăţean român din Siria, amintind că, de la debutul operaţiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), au fost repatriaţi 740 de cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma demersurilor complexe susţinute la nivelul Celulei de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), la data de 15 octombrie 2017 au fost finalizate procedurile specifice de repatriere din Siria, prin Liban, a unui cetăţean român. Repatrierea s-a realizat cu sprijinul Ambasadei României la Damasc, în cooperare cu Ambasada României la Beirut.

Cu sprijinul Echipelor Consulare Mobile ale misiunilor diplomatice române de la Damasc şi Beirut, cetăţeanul român a părăsit duminică teritoriul sirian pe cale terestră către Liban, de unde şi-a continuat deplasarea către România, pe cale aeriană, pe ruta Beirut - Istanbul - Otopeni, informează Ministerul Afacerilor Externe.

MAE precizează că a suportat în întregime costurile aferente transportului terestru şi aerian pentru cetăţeanul român repatriat.

Măsura de repatriere face parte din demersurile constante de asistenţă şi protecţie consulară acordată de MAE cetăţenilor români aflaţi în situaţii deosebite, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare din statele cu risc major de securitate, precizează ministerul.

Conform sursei citate, de la debutul operaţiunilor de evacuare din Siria (anul 2011), prin intervenţia directă a Ambasadelor României la Damasc şi Beirut şi sub coordonarea Celulei de Criză a MAE, au fost repatriaţi 740 de cetăţeni români şi membrii de familie ai acestora. 

În prezent, Ambasada României la Damasc acordă asistenţă şi protecţie consulară inclusiv cetăţenilor din Australia, Canada, Franţa, Republica Moldova şi Portugalia, aflaţi pe teritoriul Siriei.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează recomandările ferme adresate cetăţenilor români aflaţi în zonele de conflict de a părăsi zona şi de a contacta misiunile României din teritoriu pentru a-şi anunţa prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de asistenţă şi protecţie consulară.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea informaţiilor furnizate atât prin intermediul aplicaţiei „Călătoreşte în siguranţă” ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât şi al serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.