Meteorologii au emis, sâmbătă, avertizări cod galben şi cod portocaliu de instablitate atmosferică. Vremea se va strica de după-amiază, în Banat, Crişana, Oltenia, vestul Transilvaniei şi al Munteniei. În judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj şi în zonele de munte din Vâlcea şi Alba va fi cod portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit ANM,  Ppe parcursul zilei de sâmbătă (05 august) în Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Oltenia, Muntenia şi sud-estul Moldovei va fi caniculă, disconfortul termic se va menţine ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 şi 37 de grade.

De la ora 13.00, începe să se strice vreme, fiind emis cod galben de instabilitate atmosferică.

”În intervalul menţionat, în Banat, Crişana, Oltenia, vestul Transilvaniei şi al Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20...25 l/mp şi izolat de peste 30...40 l/mp”, anunţă ANM.

Instituţia precizează că, pe parcursul zilei de duminică, instabilitatea atmosferică se va manifesta îndeosebi în jumătatea de est a teritoriului.

De sâmbătă, de la ora 18.00, este cod portocaliu în judeţele Arad, Timiş, Hunedoara, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Gorj şi în zona de munte a judeţului Vâlcea şi Alba.

”Vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale în general de 70...80 km/h) şi pe arii restrânse vijelii puternice şi grindină. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30...50 l/mp şi izolat de peste 70...80 l/mp”, mai anunţă ANM.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.