Un ofiţer de serviciu din cadrul ISU Dobrogea a fost sancţionat deoarece sâmbătă seară a fost transmis un mesaj eronat Ro-Alert de cod roşu de furtună deşi era cod portocoliu. Ulterior, a fost transmis şi un mesajul corect Ro-Alert de cod portocaliu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Din greşeală operatorul nu a modificat mesajul şi l-a transmis cu codul roşu. Am intervenit ulterior. Eram în plin cod portocaliu şi aveam peste 170 de apeluri. Nu este singura aplicaţie de informare, este şi aplicaţia  DSU, mai avem şi alte aplicaţii pe care transmitem alertele meteorologice. (...) Există un timp între primirea de  la ANM şi transmiterea de către noi a mesajului, iar operatorului îi ia în jur de cinci minute pentru redactarea apelului. Faptul că a apărut mesajul de cod portocaliu era îndreptarea erorii”, a explicat colonelul Daniel Gheorghe Popa. şeful ISU Dobrogea.

El a precizat că pentru această eroare a fost sancţionat ofiţerul de serviciu.

“L-am sancţionat disciplinar pe ofiţerul de serviciu cu mustrare scrisă. Acest lucru va avea repecusiuni vizavi de evaluarea anuală şi nu va putea participa la eventuale concursuri sau examene de evaluare într-un viitor apropiat sau semiîndepărtat”, a precizat Gheorghe Popa.

Reprezentanţii ISU Dobrogea au transmis duminică, bilanţul efectelor furtunii care a lovit Constanţa sâmbătă seara.

Astfel, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din şase locuinţe şi şase curţi inundate şi au acţionat pentru îndepărtarea a 33 de copaci căzuţi pe carosabil , a unui acoperiş şi a unei schele, acestea avariind şapte autoturisme. De asemenea, alte apeluri privind efectele furtunii au fost redirecţionate de către pompieri către alte structuri, au precizat reprezentanţii ISU.

În prezent, pompierii continuă intervenţia pentru îndepărtarea efectelor produse din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. În urma furtunii care a lovit municipiul Constanţa nu s-au înregistrat victime.

 

 

 

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea,colonelul Daniel Gheorghe Popa, a anunţat duminică, faptul că u

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.