Membrii trupei Carla's Dreams, care au oprit concertul de vineri seară de la Piatra Neamţ după ce mai multor persoane li s-a făcut rău, din cauza spaţiului de desfăşurare foarte mic, supragalomerat, spun că au depus deja plângeri la Poliţie şi îşi îndeamnă fanii, pe Facebook, să se solidarizeze pentru a nu se produce o nouă tragedie Colectiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O tânără care a fost prezentă la concertul de la Piatra Neamţ scrie pe pagina de Facebook a trupei că a fost ”un haos total”, că nu se putea respira, fiind ”o mare de oameni care se călcau în picioare”.

”Am fost la Galleria Piatra Neamţ să vă vedem. Din păcate organizarea a fost sub orice critică şi ne pare rău că s-a încheiat aşa. Haos total, nici nu se putea respira, o mare de oameni care se călcau în picioare. Dacă se întâmpla ceva nu puteam ieşi de acolo. Nu trebuia să fie permisă organizarea concertului în interior. Aţi luat o decizie corectă şi sper să luaţi măsuri legale în acest sens”, a scris tânăra.

O altă participantă la concert scrie pe reţeaua de socializare că evenimentul ar fi putut fi organizat în altă parte.

"Oameni fără scrupule....puteau organiza lejer concertul în altă parte,nu într-un spaţiu închis unde nu au capacitatea prevăzută pentru un concert..", spune aceasta.

În acest context, membrii trupei Carla's Dreams răspund că au depus deja plângere la Poliţie.

”S-a depus plângerea la Poliţie şi lucrăm asupra sesizărilor. Mâine o să facem toate interpelările necesare şi sesizările oficiale colective. Aşa ceva nu se iartă”, susţin aceştia.

De asemenea, ei spun că din discuţia cu ofiţerul de serviciu al Politiei au înţeles că au fost mai multe sesizări şi că ”la faţa locului erau reprezentanţi ai ISU”.

”Convorbirea a fost înregistrată. Mâine verificăm datele”, mai precizează membrii trupei.

Membrii formaţiei din Republica Moldova le mai transmit fanilor că vor lua măsuri pentru ca o nouă tragedie precum cea din Colectiv să nu se repete şi îi îndeamnă "să ia atitudine":

”Oraşul a rămas cum a fost. Dar voi, cei din oraş, ar trebui să luaţi atitudine. Vă vom oferi toate resursele necesare gratuit, doar fiţi solidari. Este vorba de cei care vă sunt vecini", afirmă membrii Carla's Dreams.

Ei mai spun că vor folosi "toate resursele" care le stau la dispoziţie "să se facă dreptate şi să răspundă cei responsabili".

Până în prezent, peste 260 de comentarii au fost postate pe pagina de Facebook a trupei.

Trupa va susţine un concert sâmbătă şi la Constanţa şi spune că speră să nu se întâmple la fel, precizând că au vorbit cu organizatorii şi că au încredere că "vor fi raţionali".

Trupa Carla's Dreams din Republica Moldova a anunţat, vineri seară, pe Facebook, că a întrerupt concertul de la Piatra Neamţ după ce mai multor persoane, inclusiv copii, li s-a făcut rău din cauza "temperaturii imposibil de suportat" şi că va "acţiona legal" şi va depune plângeri la Poliţie, membrii formaţiei rugând cetăţenii să se solidarizeze în acest caz pentru că "putea fi mai rău".

Într-un mesaj pe Facebook, membrii formaţiei Carla's Dreams spun că temperatura din locul în care susţineau concertul a fost imposibil de suportat, existând mai multe persoane care şi-au pierdut cunoştinţa şi fiind necesară intervenţia echipajelor de la Ambulanţă.

 "Am oprit concertul din Piatra Neamţ. Temperatura imposibil de suportat pentru public, mai ales pentru copii. Mai multe persoane (inclusiv copii) care şi-au pierdut cunoştinţa. Vom acţiona legal. Oamenii au venit la un concert, şi nu la «mall» şi, cu toate că legal nu este responsabilitatea noastră, vă rugăm să ne scrieţi pe mara.ciama@globalrecords.com pentru asistenţă juridică gratuită în sensul acestui caz. De asemenea, vom sesiza toate organele competente pentru a «sensibiliza» afaceriştii care au adus 2 (DOUĂ!!!!!) baxuri de 6 sticle de jumătate de litru chiar când au văzut prima persoana scoasă de ambulanta din sala supraplină!", arată membrii trupei din Republica Moldova.

Ulterior, reprezentanţii ISU Neamţ au declarat că nouă persoane care asistau la concertul Carla's Dreams de la Mall Galeria din Piatra Neamţ au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, patru dintre acestea fiind duse la spital. Aceştia au precizat că spectacolul a avut loc "într-un spaţiu foarte mic", cu un număr foarte mare de persoane.

"Din cele nouă persoane, cinci au avut nevoie de asistenţă medicală la faţa locului, iar celelalte patru, care au suferit stări de tahicardie şi lipotimie, au fost transportate la spital. Personal, i-am convins să oprească spectacolul şi am dispus evacuarea locului în care a avut loc concertul", a declarat, vineri seară, pentru News.ro, şeful ISU Neamţ, Ioan Niţică.

El a spus că oamenilor li s-a făcut rău din cauza lipsei de oxigen, spaţiul în care a avut loc concertul fiind supraaglomerat şi depăşindu-se numărul posibil de participanţi.

Potrivit sursei citate, la faţa locului au fost trimise mai multe echipaje de la Ambulanţă şi de la ISU, care au găsit mai multe persoane cu stări de leşin.

El a precizat că evacuarea oamenilor din spaţiul în care avea loc concertul s-a făcut fără incidente, cu ajutorul jandarmilor şi al firmei de pază.

Într-un comunicat de presă, reprezentanţii ISU Neamţ spun că la concert, care a avut loc începând cu ora 19.30 la Galleria Mall, "a luat parte un public numeros, format în mare parte din copii".

"Din cauza faptului că era un număr foarte mare de persoane într-un spaţiu foarte mic şi nu se mai putea asigura o eventuală evacuare în condiţii de siguranţă, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava al judeţului Neamţ a dispus deplasarea la faţa locului a inspectorilor de prevenire pentru a efectua verificări suplimentare destinate siguranţei participanţilor. Din cauza apariţiei stărilor de leşin în rândul mai multor persoane, comandantul echipajului de pompieri aflat la faţa locului, împreună cu organizatorii, au decis sistarea concertului", se arată în comunicatul ISU Neamţ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.