Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a informat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că, până la această oră, pe lista victimelor accidentului feroviar din Italia nu figurează niciun cetăţean român, însă membrii consulatului la Milano s-au deplasat la faţa locului şi sunt pregătiţi să acorde asistenţă, dacă este cazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La ora actuală continuă operaţiunile de descarcerare. Pe lista victimelor nu figurează niciun cetăţean român. Membrii Consulatului de la Milano s-au deplasat la locul accidentului, au luat legătura cu autorităţile locale şi sunt gata să ofere asistenţă consulară”, a precizat Meleşcanu.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Milano: +39 02.40098088; +39 02.40074018,  apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular +39 366.108.1444.

Deraierea unui tren regional s-a soldat cu cel puţin trei morţi şi zece răniţi grav joi dimineaţa, în apropiere de Milano, au anunţat salvatorii, relatează AFP.

Această deraiere, ale cărei cauze sunt în continuare necunoscute, a avut loc către ora locală 7.00 (8.00, ora României) în apropiere de marea metropolă din nordul Italiei şi s-a soldat de asemenea cu aproximativ 100 de răniţi uşor, a precizat Cristina Corbetta, o reprezentantă regională a serviciilor de intervenţie de la Milano, intervievată de postul Sky TG24.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.