Poliţiştii din judeţul Mehedinţi au reuşit să prindă şapte bărbaţi care la sfârşitul lunii ianuarie au furat un autoturism pe care l-au oprit în trafic sub ameninţarea unui pistol. De asemenea, hoţii au luat şi telefoanele mobile ale celor aflaţi în maşină. Recent au fost făcute şi 8 percheziţii domiciliare în Mehedinţi şi Contanţa, iar în urma acestora au fost găsite două autoturisme şi mai multe arme.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tâlhăria a avut loc în 28 ianuarie 2023, la ora 00.20. Atunci poliţiştii de la Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi au fost sesizaţi de un bărbat de 30 de ani din comuna Izverna, că a fost oprit în trafic în timp ce se deplasa alături de alte două persoane şi i-au fost furate maşina şi telefoanele mobile. 
 
Hoţii aveau feţele acoperite cu cagule şi i-au ameninţat pe cei din maşina oprită cu un pistol.
 
”Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Mehedinţi a reieşit că trei bărbaţi, cu vârste între 20 şi 28 de ani, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DN 67 D, zona denumită Valea Cernei, au fost opriţi în trafic de un autoturism prevăzut cu stroboscoape. Ulterior, în zonă, a mai oprit un alt autovehicul. Din autoturisme au coborât mai multe persoane îmbrăcate în haine de culoare închisă, cu feţele acoperite cu cagule şi purtând mănuşi, care şi-au declinat o calitate oficială, iar, prin folosirea unui pistol tip airsoft şi a unor substanţe lacrimogene, au reuşit extragerea ocupanţilor autoturismului oprit. Ulterior, prin întrebuinţarea unor acte de violenţă şi ameninţări, cele trei persoane au fost imobilizate şi transportate pe un drum adiacent şi izolat, fiind deposedate de telefoane mobile şi de cheile autoturismului”, se arată într-un comunicat de presă, de vineri al IPJ Mehedinţi.
 
În urma cercetărilor poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul poliţiştilor Poliţiei oraşului Herculane, au identificat tâlharii, fiind vorba de 7 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 54 de ani.
 
Ulterior Judecătoria Baia de Aramă a emis 8 mandate de percheziţie domiciliară, 7 dintre acestea în judeţul Constanţa, iar unul în judeţul Mehedinţi.
 
În urma percheziţiilor, au fost descoperite şi ridicate două autoturisme, trei staţii emisie recepţie, 3 pistoale, 2 puşti tip airsoft, o pungă cu un kilogram de muniţie, 3 recipiente cu gaz comprimat, obiecte tăietor - înţepătoare, cagule, mănuşi de protecţie din material textil, articole vestimentare şi 15 telefoane mobile.
 
Cei şapte bărbaţi au fost duşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi, pentru a fi audiaţi şi au fost reţinuţi 24 de ore. În cursul zilei de joi, aceştia au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei magistraţilor de la Judecătoria Baia de Aramă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.