Doi câini din rasa Cane Corso, consideraţi a fi periculoşi, au fost prinşi de jandarmii din Drobeta Turnu Severin, judeţul Mehedinţi, ei fiind lăsaţi liberi în Pădurea Cirhaia. Animalele au fost tranchilizate şi duse într-un adăpost.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doi câini periculoşi, lăsaţi nesupravegheaţi şi liberi în Pǎdurea Crihala, au alarmat cetăţenii, fiind solicitat sprijinul jandarmilor. Un apel primit în această dimineaţă prin SNUAU 112, prin care un cetăţean sesiza prezenţa a doi câini periculoşi, lăsaţi liberi, în Pǎdurea Crihala din municipiul Drobeta Turnu Severin, a direcţionat un echipaj de jandarmerie în zona indicată”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Mehedinţi.

Jandarmii au reuşit să tranchilizeze animalele şi le-au transportat la un adăpost.

”La faţa locului, jandarmii au identificat doi câini ce prezentau caracteristicile rasei Cane Corso, lăsaţi nesupravegheaţi. Ţinând cont de faptul cǎ animalele din această rasă periculoasă nu trebuie lăsate neînsoţite de proprietari, reprezentând un pericol pentru cetăţeni, jandarmii  au intervenit pentru asigurarea zonei şi oprirea câinilor până la sosirea unui echipaj de la Poliţia Locală şi Ambulanţa Veterinară. Ulterior, animalele au fost tranchilizate şi transportate la adăpostul de câini din Drobeta Turnu Severin”, a mai transmis Inspectoratul de Jandarmi Mehedinţi.

De asemenea, jandarmii reamintesc faptul că în astfel de situaţii, proprietarii sau deţinătorii  de exemplare canine care fac parte din rasele periculoase ori agresive trebuie să aibă în vedere respectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr.55 din 30.04. 2002, republicată, privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.