Măicuţele de la Mănăstirea Colilia din judeţul Constanţa au rămas fără energie electrică şi fără încălzire după ce cele trei generatoare pe care le foloseau au fost furate de persoane deocamdată neidentificate, ele fiind nevoie să stea în frig în condiţiile în care mănăstirea nu este racordată la reţeaua electrică deoarece costurile acestei operaţiuni sunt prea mari, raportat la fondurile pe care le deţine mănăstirea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Stareţa Rafaela a declarat corespondentului News.ro că mănăstirea avea trei generatoare pe care le folosea pentru asigurarea curentului electric şi a încălzirii, acestea fiind utilizate pe rând, câteva ore pe zi, pentru nu se strica.

Primele două generatoare au fost furate în noaptea de 23 spre 24 octombrie, acestea fiind ţinute afară deoarece specialiştii le-au spus măicuţelor că nu este bine să fie ţinute în spaţii închise. Stareţă Rafaela a afirmat că cel de-al treilea generator, cel mai puternic, a fost furat în noaptea de 1 spre 2 noiembrie, acesta cântărând aproximativ 300 de kilograme.

Măciuţele bănuiesc că mai multe persoane au furat generatorul, dată fiind greutatea acestuia, dar spun că nici ele şi nici nici personalul auxiliar al mănăstirii nu au auzit nimic. Maica stareţă Rafaela a menţionat că cel de-al treilea generator fusese cumpărat în rate, costase 15.000 de lei şi mai erau de achitat încă cinci rate pentru acesta.  

Mănăstirea nu este racordată la reţeaua electrică deoarece nu dispune de fondurile necesare pentru realizarea acestei operaţiuni, iar generatoarele asigurau energie electrică, dar şi încălzirea pe timp de iarnă. Stareţa mănăstirii face apel la cei care luat aceste generatoare să înapoieze măcar unul dintre ele. Ea a mai spus că nu s-au mai înregistrat furturi la mănăstire până la dispariţia generatoarelor, în cei 11 ani de existenţă a aşezământului.

Poliţiştii au început cercetări în acest caz

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.