Poliţiştii de frontieră din vestul şi sudul ţării, în cooperare cu lucrători din cadrul comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu şi ANPC, nu au permis, în această săptămână, intrarea în ţară pentru multe transporturi ce conţineau, în total, aproximativ 200 de tone de produse second-hand, constând în îmbrăcăminte, precum şi deşeuri din aluminiu, electrocasnice second hand sau mobilier, întrucât şoferii nu au putut prezenta documentele legale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele mai recente cazuri s-au înregistrat în data de 19.05.2023, în Punctul de Trecere a Frontierei Borş II, când poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare conduse de trei cetăţeni români. Aceştia transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse second hand  din Germania, Olanda şi Italia pentru societăţi din România.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, care conţineau un total de 24.300 kg, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Bihor. În urma verificărilor, reprezentanţii autorităţii naţionale responsabile cu protecţia mediului au interzis intrarea automarfarului în ţară, deoarece bunurile  transportate nu îndeplinesc condiţiile legale.

Acţiuni similare s-au derulat  în cursul acestei săptămâni şi în Punctele de Trecere a Frontierei Petea, Nădlac II, Borş II şi Giurgiu unde pe sensul de intrare în ţară, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare asupra a nouă automarfare.

Şoferii transportau deşeuri (textile, electrocasnice second hand, mobilă şi saltele second hand, deşeuri de aluminiu si ceramice), încărcate din Belgia, Germania, Polonia şi Bulgaria fiind destinate unor societăţi din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestor transporturi, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor comisariatelor judeţene ale Gărzii de Mediu şi ANPC. Astfel, în cadrul verificărilor, s-a stabilit că în cele nouă mijloace de transport se afla cantitatea totală de 175.000 kilograme deşeuri.

În toate cazurile autorităţile de control nu au permis intrarea în ţară a mijloacelor de transport întrucât nu erau îndeplinite condiţiile legale necesare transporturilor, fiind înapoiate pe teritoriul Ungariei, respectiv Bulgariei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.