Străzi din mai multe localităţi, printre care Mangalia şi Constanţa, au fost inundate în urma ploilor căzute marţi, iar la dispeceratul Regiei Autonome Judeţene de Apă (RAJA) Constanţa au fost primite peste 40 de sesizări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

RAJA a transmis, printr-un comunicat de presă, că precipitaţiile înregistrate marţi, în judeţul Constanţa au dus la acumularea unor cantităţi însemnate de apă pe unele străzi, depăşind în anumite zone debitele de preluare ale sistemului de canalizare.

“La dispeceratul societăţii s-au înregistrat până la această oră aproximativ 40 de reclamaţii, primite cu preponderenţă din sudul judeţului, respectiv din municipiul Mangalia, cele mai afectate fiind bulevardul Callatis şi străzile 1 Decembrie 1918, Marin Ionescu Dobrogeanu, Portului şi George Enescu. Sesizări au fost transmise şi de către abonaţii din localităţile Costineşti, Tuzla, Eforie Nord, dar şi din Năvodari, Medgidia şi din municipiul Constanţa, fiind afectate cu precădere cartierele Coiciu,  Palas, Tomis 3 şi Zona Centrală”, se arată în comunicatul RAJA.

Sursa citată a menţionat că zeci de echipe de intervenţie, dotate cu wome, vidanje şi motopompe de mare putere, acţionează în zonele afectate de la nivelul întregului judeţ, pentru rezolvarea tuturor solicitărilor. De asemenea, echipele RAJA au intervenit şi pentru degajarea tramei stradale, în special pentru curăţarea grătarelor de preluare a apelor pluviale, blocate cu diversele aluviuni şi resturi vegetale aduse de apă în urma vijeliilor puternice.

Totodată, în municipiul Mangalia, angajaţii RAJA acţionează alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru scoaterea apei din subsolurile inundate.

Primăria Constanţa a anunţat că, în urma furtunii de marţi după amiază, mai mulţi copaci sau crengi au căzut pe carosabil, alei sau spaţii verzi. Astfel, echipele de intervenţie au mers pe strada Munţii Tatra, pe Şoseaua Mangaliei, pe strada Soveja, pe strada Semănătorului, pe strada Chiliei, pe strada Maramureş şi pe strada Stamate Costache.

Judeţul Constanţa s-a aflat marţi după amiază sub avertizare de ploi torenţiale şi vijelii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.