Mai multe butelii de gaz au căzut, luni după-amiază, dintr-un TIR care circula pe DN 19, la ieşirea din Oradea, iar una dintre butelii a ajuns sub o autoutilitară, având scăpări de gaze. Pompierii au intervenit pentru a evita producerea unei explozii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor au anunţat că instituţia a fost sesizată, în jurul orei 14.45, printr-un apel la 112, despre faptul că mai multe butelii de gaz au căzut dintr-un autotren, pe carosabil, la ieşirea din municipiul Oradea spre Biharia.  

Acolo au fost trimise trei echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, cu o autospecială de intervenţie cu modul de descarcerare, cu autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN) şi cu ambulanţa de tip B2 a subunităţii.

FOTO: ISU Bihor
FOTO: ISU Bihor

Pompierii militari au constatat că, din autotrenul care transporta sute de butelii, căzuseră 14 butelii, una dintre acestea ajungând sub o autoutilitară. Echipajul CBRN a făcut măsurători, acestea indicând scăpări de gaze doar la butelia aflată sub autoutilitară.

"Luând toate măsurile de siguranţă, pompierii militari au acţionat, cu ajutorul echipamentelor şi accesoriilor din dotarea modulului de descarcerare, pentru ridicarea autoutilitarei şi evacuarea buteliei deteriorate. Din fericire, nu au existat persoane rănite, iar forţele de intervenţie au asigurat toate măsurile necesare pentru preîntâmpinarea producerii unei deflagraţii", a transmis ISU Bihor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.