Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident produs marţi, în Ungaria, a anunţat Ministerul de Externe. Doi din cei şase români răniţi se află în stare critică şi sunt internaţi la spitalul din Debreţin, iar ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs după ce şoferul microbuzului implicat în accident şi în care se aflau nouă pasageri, toţi români, ar fi adormit la volan, iar autovehiculul a ieşit de pe carosabil şi a lovit din spate un TIR parcat într-o zonă de odihnă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Şoferul microbuzului implicat în accidentul grav din Ungaria ar fi adormit la volan, potrivit unor concluzii preliminare ale poliţiştilor ungari

Doi din cei şase români răniţi în accidentul din Ungaria sunt în stare critică şi sunt internaţi la spitalul din Debreţin

Doi dintre cei şase români răniţi în accidentul produs, marţi, în Ungaria, se află în stare critică şi sunt internaţi la spitalul din Debreţin, iar ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave, a declarat pentru News.ro secretarul de stat în Ministerul de Interne Raed Arafat.

Raed Arafat a spus că cei şase români răniţi au fost transportaţi la spitale din Debreţin, doi dintre aceştia fiind în stare critică.

Ceilalţi patru au leziuni mai puţin grave şi au fost externaţi.

Arafat a precizat că medicii din Oradea ţin legătura cu cei de la Debreţin, pentru un eventual transfer al răniţilor în România.

De asemenea, el a spus că, dacă medicii unguri vor decide că românii pot fi transferaţi în ţară, va fi trimisă o maşină de la Oradea pentru preluarea răniţilor.

MAE: Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident în Ungaria 

Trei români au murit, iar alţi şase au fost răniţi într-un accident produs marţi, în Ungaria, informează MAE.

Consulatul General al României la Gyula are în atenţie accidentul produs în dimineaţa zilei de marţi şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare.

Potrivit informaţiilor disponibile momentan, accidentul s-a soldat cu decesul a trei cetăţeni români, precum şi cu rănirea altor şase cetăţeni români, care au fost transportaţi şi internaţi la spitale din proximitate, precizează MAE.

Conform sursei citate, toate cele nouă victime circulau la bordul unui microbuz care se îndrepta spre România. Până în prezent, circumstanţele în care s-a produs accidentul nu au fost clarificate.

De asemenea, o echipă mobilă împreună cu şeful oficiului consular s-au deplasat în regim de urgenţă la locul accidentului şi la spitalele din zonă pentru a acorda sprijinul necesar.

Consulatul General al României la Gyula monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.