Lipsa semnalului pentru telefonia mobilă/internet sau calitatea slabă a acestuia în Delta Dunării, în contextul conflictului din ucraina, este o preocupare a autorităţilor din Tulcea, au anunţat, marţi, reprezentanţii Prefecturii Tulcea. În acest sens a fost constituită o comisie de coordonare a activităţilor de asigurare a comunicaţiile în unele zone din Deltă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Tulcea a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că lipsa semnalului pentru telefonia mobilă/internet sau calitatea slabă a acestuia în Delta Dunării a fost şi a rămas una dintre preocupările constante ale prefectului Alexandru Dan Munteanu, iar acesta a luat cunoştinţă de dificultăţile întâmpinate, atât de localnici cât şi turişti, de a apela la serviciile de urgenţă.

“Constat că demersurile noastre s-au concretizat prin constituirea unei Comisii Interinstituţionale pentru coordonarea activităţilor de asigurare a comunicaţiilor în unele zone ale Deltei Dunării şi am convingerea că judeţul Tulcea va avea o acoperire integrală a semnalului de telefonie mobilă care, în unele situaţii de urgenţă poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte” a declarat prefectul Alexandru Dan Munteanu.

În acest sens, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost publicată în Monitorul Oficial decizia Prim-Ministrului nr. 446 privind constituirea unei Comisii Interinstituţionale pentru coordonarea activităţilor de asigurare a comunicaţiilor în unele zone ale Deltei Dunării.

Documentul prevede că această comisie are ca obiectiv “coordonarea măsurilor necesare în ceea ce priveşte asigurarea comunicaţiilor prin mărirea acoperirii deficitare cu semnal util în unele zone din Delta Dunării, în contextul conflictului armat din Ucraina”.

Comisia este coordonată de vicepremierul Marian Neacşu şi îi are în componenţă pe preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, pe ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pe ministrul Mediului, pe Guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pe prefectul judeţului Tulcea şi pe preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

În această toamnă, au fost emise mesaje Ro-Alert în mai multe localităţi din judeţul Tulcea, prin care oamenii erau avertizaţi că ar putea cădea obiecte din spaţiul aerian şi erau sfătuiţi să se adăpostească.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.