Poliţiştii din Timiş au descoperit peste jumătate de milion de ţigarete de contrabandă, în urma a 2 percheziţii domiciliare făcute în municipiul Lugoj. Un tânăr de 23 de ani a fost reţinut.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 15 septembrie a.c., poliţiştii din Făget, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făget, cu sprijinul lucrătorilor vamali din cadrul echipelor mobile, al unui schipaj canin specializat în detectarea de ţigări şi droguri din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara şi al luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J Timiş, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în Lugoj, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Poliţiei Oraşului Făget, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă”, a transmis, marţi, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Sursa citată a precizat că activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a două persoane bănuite de deţinere şi comercializare a produselor accizabile în municipiul Lugoj, respectiv ţigări nemarcate fiscal cu timbru autohton, provenite din contrabandă, fiind prejudiciat bugetul consolidat al statului.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit 511.300 de ţigarete netimbrate, în valoare de aproximativ 384.000 de lei, ce au fost ridicate de Direcţia Regională Vamală Timişoara,  în vederea confiscării.

Doi bărbaţi, de 23 şi 72 de ani, din Lugoj, au fost conduşi la sediul poliţiei, pentru audieri.

Tânărul de 23 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J Timiş.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.