Iulian Bot, cunoscut sub numele de Viscol, care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean a fost cercetat şi apoi condamnat, a fost prins în Italia. Mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea a fost emis de autorităţile române în 13 martie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date şi informaţii cu autorităţile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internaţional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile  române. Pe numele acestuia, Curtea de Apel Timişoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influenţă şi constituire a unui  grup infracţional organizat”, a transmis, marţi, IPJ Timiş.
 
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie
Autorităţile italiene urmează să iniţieze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării. 
 
”Schimbul de date cu autorităţile italiene a fost efectuat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Timiş, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională - Biroul SIRENE”, a precizat IPJ Timiş.
 
Iulian Bot, cunoscut sub numele de Viscol, este liderul unei cunoscute familii de romi din Lugoj, judeţul Timiş. Acesta a fost condamnat de ÎCCJ, în 13 martie 2023, într-un dosar în care a fost cercetat şi condamnat la închisoare cu executare şi fostul şef al IPJ Timiş Sorin Muntean.
 
Astfel, Sorin Muntean a fost condamnat la patru ani si opt luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, suma pe care a primit-o fiind de 7.000 de euro pentru rezolvarea unui dosar de evaziune fiscală de 800.000 de euro. Cel care trebuia să ”uite” de anchetă era comisarul-şef Pavel Dumitru, pe atunci şeful Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice. Acesta a fost condamnat la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, cel care a dat mita, Iulian Bot, lider al unei familii de romi din Lugoj, a fost condamnat pentru evaziune fiscală la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Un contabil al firmei pe care o avea Bot a fost şi el condamnat, tot la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Avocatul lui Bot, Marian Bâlc, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.