Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă le cere cetăţenilor să facă demersuri pentru a obţine autorizaţia de securitate la incendiu pentru funcţionarea construcţiilor, document care, potrivit legii, trebuie obţinut până la 30 iunie. Reprezentanţii ISU spun că prorogarea termenului pentru obţinerea acestor avize, din decembrie 2016 în 30 iunie 2017, a dus la creşterea numărului de construcţii autorizate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării cerinţei de securitate la incendiu rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor, spun reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.

Ei susţin că măsura de prorogare a termenului de obţinere a documentelor care certifică îndeplinirea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, pentru categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu (HGR 571/2016), de la data de 31 decembrie 2016 la 30 iunie 2017, a vizat uşurarea demersurilor pe care beneficiarii investiţiilor trebuie să le facă pentru obţinerea avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu. Astfel, această perioadă mai mare de timp disponibilă pentru efectuarea lucrărilor necesare obţinerii avizelor/autorizaţiilor de securitate la incendiu, fără a fi aplicate sancţiuni, a dus la creşterea numărului de construcţii autorizate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Obligaţia solicitării şi obţinerii autorizaţiilor revine persoanei fizice ori juridice care finanţează şi realizează investiţii noi sau intervenţii la construcţiile existente ori, după caz, beneficiarului investiţiei. Acestea se emit de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, iar pentru eliberarea acestora nu se percep taxe.

Persoanele care deţin construcţii care funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu vor putea obţine acest document până cel târziu în 30 iunie, iar după această dată punerea în funcţiune a construcţiilor fără autorizaţie de securitate la incendiu constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă între 20.000 şi 50.000 de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.